Artikkelit

Julkaisen vuosittain kiinnostavista aiheista perinnejousiammuntaan, jousen veistämiseen, historiaan, ja niin edelleen, liittyviä artikkeleita. Artikkelit ovat sisällöltään kattavampia ja tarkempia kuin kirjassa. Tavoitteenani onkin, että satunnainen tiedon etsijä löytäisi kiinnostavaa perinnejousitietoutta jo ennen kirjan ilmestymistä, sekä toki sen jälkeenkin. Tulevina aiheina ovat muun muassa jousen viritys ja sulattoman nuolen testi, kirja-arvosteluja, jousiampujan paradoksi, jousiammutatekniikan perusteet, hieman historiaa ja niin edelleen. Aika näyttää, mitä tuleman pitää. Voit myös ehdottaa kiinnostavia aiheita! Klikkaa otsikkoa tai kuvaa lukeaksesi!

Ensimmäinen jousi

Ensimmäinen jousi

Veistä ensimmäinen jousesi tämän ohjeen avulla! Ohje kattaa kaikki jousen veistämisen vaiheet ytimekkäästi ilmaistuna. Katso lisätietoa täältä: Ensimmäinen jousi

Jousikirjallisuus

Jousikirjallisuus

Kattava tiivistelmä tärkeimmistä puujousiaikakauden jousiammuntakirjallisuudesta. Artikkelissa on esitelty historialliset klassikot sekä hieman uudemmatkin merkkiteokset.

American round

American round

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää American roundista! Tietopaketti yhdestä maailman tunnetuimmasta perinteisestä jousiammuntakilpailusta. Historiaa, säännöt, maailmanennätykset, Suomen ennätykset, kansainvälisiä tuloksia ja niin edelleen.

Sanasto

Sanasto

Mitä tarkoittaa "tilleri", "aihio", "jänneväli", "komposiittijousi" tai monet muut termit? Lue, niin tiedät! Kattava perinteisen jousiammunnan sanasto.

Puujousen hankkiminen

Puujousen hankkiminen

Haluatko puujousen mutta et ehdi tai pysty tekemään sitä itse? Puujousen voi toki ostaa valmiina, täysin omien toiveiden mukaan tehtynä. Tässä artikkelissa kerron, mitä pitää tietää puujousta hankittaessa, niin homma sujuu hyvin, vailla pettymyksiä.

Hidastusvideot

Hidastusvideot

Miltä näyttää jousiampujan paradoksi? Entä kun omenaa ammutaan blunttinuolella? Nämä ja paljon muuta voit nähdä Youtubessa katsomalla aidolla suurnopeuskameralla kuvaamani hidastusvideot.

Andamaanien jousiammunta

Andamaanit

Intian valtameren syrjäisen Andamaanien saariryhmän alkuperäisasukkaiden jouset ovat primitiivijousien kummajaisia. Erikoisesti, epäsymmetrisesti muotoiltu jousi on mietityttänyt tutkijoita pitkään. Joka tapauksessa, muuta asetta andamaanit eivät ole tarvinneet! Lue lisää andamaanien jousista, nuolista ja jousiammunnasta. Julkaisu kesään mennessä!

Holmegårdin jouset ja nuolet

Holmegårdin jouset ja nuolet

Holmegårdin jouset ja nuolet - jousen historiaa lähes 10000 vuoden takaa. Holmegårdin jousi on tällä hetkellä maailman vanhin tunnettu kokonainen jousi.

Pituusammunta

pituusammunta

Pituusammunta on jousiammunnan kuninkuuslaji! Siinä vaaditaan jousen raakaa voimaa, nuolien herkkyyttä ja ampujan taitoa.

Esitä toive!

Kysy!

Mitäs aiheesta haluaisit tietää lisää? Kerro toiveesi, niin katson, onko aiheesta mahdollista tehdä hyvä artikkeli. Julkaisu ehkä joskus...