"Puujousi – historia, käyttö ja veistäminen" on ensimmäinen suomenkielinen käsikirja perinteisistä puujousista, niiden historiasta, veistämisestä ja jousiammunnasta.

Oletko aina halunnut tehdä oman puujousen? Olet ehkä lapsena tehnyt joitakin pikkuisia katajajousia mutta se oikea jousi on vielä tekemättä? Ei hätää, olen kirjoittamassa kattavaa käsikirjaa puujousista, puunuolista, historiasta, jousiammunnasta ja erityisesti puujousien veistämisestä. Kirja sisältää laajasti niin jousenrakentamisen teoriaa kuin käytäntöä ja kirjan avulla pystyt tekemään yksinkertaisen puujousen, modernin bambulaminaattijousen, jännejousen tai jopa sarvi-jänne-komposiitin, sekä paljon muuta. Jos haluat aloittaa jo heti, niin aloita täältä: Ensimmäinen jousi.

Jousi

Tämä kirja keskittyy vain luonnonmateriaalijousiin. Silti perinteisillä luonnonmateriaalijousilla on paljon yhteistä modernien jousien kanssa - ovathan modernit jouset kehittyneet perinnejousista. Siksi esimerkiksi ammuntatekniikka, nuolten viritys, jousimetsästys sekä monet muut asiat ovat pitkälti jousityypistä riippumattomia. Näkökulma on kuitenkin ehdottomasti perinteisissä puujousissa! Tavoitteena on, että kirja olisi mahdollisimman kattava käsikirja, tietopaketti, josta perinnejousiharrastaja voisi löytää lähes kaiken tarvitsemansa tiedon.

Jousi

Runsaasti kuvitettu, kovakantinen ja täysin nelivärinen kirja on kooltaan 210 x 270 millimetriä. Sivumäärä tulee olemaan noin 600-700. Mikäli työ sujuu odotusten mukaan, niin kirjan julkaisu tapahtuu syksyllä 2019!

Jousi
Jousi