Kirjoittaja Aihe: Suurnopeuskuvaus  (Luettu 4406 kertaa)

Tuomo Reiniaho

  • Global Moderator
  • Harrastelija
  • *****
  • Viestejä: 146
    • Profiili
Suurnopeuskuvaus
« : 23 Helmikuu, 2016, 08:35 »
Minulla oli muutama vuosi sitten hieno tilaisuus käyttää aitoa suurnopeuskameraa. Sain yhdeltä yritykseltä suhteiden kautta lainaan kaksikin eri kameraa kirjaprojektiani varten. Kuvasin lopulta noin 100 videota liittyen jousen ja nuolien toimintaan.  Videoita on nokinpaikasta, kahvan ohituksesta, sormilaukaisusta, peukalolaukaisusta, sulattomasta nuolesta, nuolen hajoamisesta, jousen hajoamisesta ja niin edelleen. Videot löytyvät täältä:

https://www.youtube.com/channel/UCmVczwYUfq6sQQjCmKd2q5Q

Netin syövereistä löytyy jonkin verran aidolla suurnopeuskameralla kuvattuja videoita jousen toiminnasta, joskaan ei yhtään perinnejousiin liittyvää. Paljon on moderneilla pokkareilla kuvattuja ”suurnopeus”videoita mutta ne ovat eri asia, niistä on vaikea päätellä mitään.

Kamerat olivat alan huippua. Värikameran hinta pyöri kymmenissä tuhansissa euroissa ja päivävuokra oli pari tuhatta, sisältäen kameran operaattorin. Onneksi kameran käyttöohje oli selkeä, joten kameran käyttö onnistui lopulta hyvin pienellä vaivalla.

Suurnopeuskamera vaatii valtavasti valoa, jotta kuvaaminen onnistuisi. Minulla oli noin neljän kilowatin edestä halogeenejä sekä pari tehokasta led-valaisinta. Valo riitti juuri ja juuri jos sen kohdisti oikein. Osa videoista on vähän suttuisia, johtuen teknisistä ongelmista. Suurimman osan kuvasin yksin. Siinä piti säätää valotusasetukset juuri oikein, tarkennusetäisyys oli hyvin lyhyt sekä muitakin juttuja. Onneksi otoksen pysyi heti tarkistamaan läppäriltä ja kuvaamaan tarvittaessa uudestaan.

Ohessa on muutama kuva. Yksi kuva huippumodernista pop-up kuvausstudiosta, meneillään omenan lävistys. Toinen kuva on luumun kiven poistoyritys... Ja kolmas sitten laukaisu kuvattuna edestä.
www.puujousi.fi
Puujousi - Historia, käyttö ja veistäminen