Sen verran selvittelin asiaa että lentokoneliimana käytetty kaseiinipohjainen liima haurastuttaa puuta voimakkaan alkalisuutensa vuoksi joten jousiliimaksi en käyttäisi. Maitoliiman ongelma lienee laktoosi, jos on yhtään kosteutta niin alkaa homeet mellastamaan. Mutta resepti on seuraava:
Litra rasvatonta maitoa + kahvikupillinen etikkaa, lämmitä max 40 -asteiseksi. Maito juoksettuu. Erota kiinteä kaseiinijuusto esim. kahvisuodatinpaperin avulla. Kaavi lusikalla juusto lasiin, lisää kylmää vettä ja suodata uudelleen (pestään liiat hapot pois)
TAI
Voit käyttää suoraan rasvatonta raejuustoa. Tällä tein viime viikonloppuna koe-erän.
Tee kylläinen ruokasoodaliuos esim. ruokalusikallinen ruokasoodaa kahvikupilliseen vettä. Pohjalla pitää olla liukenematonta ruokasoodaa. Ota pinnalta 2 ruokalusikallista kirkasta liuosta juomalasiin ja lisää juustoa. Raejuustoa kului lähes koko purkki. Jätä mössö liukenemaan 1/2 tunniksi ja sekoita hyvin. Jos on paljon liukenematonta juustoa niin voi koittaa murskata juustoa tai helpoimmalla pääsee kun pistää kelmun päälle ja jääkaappiin ja jatkaa seuraavana päivänä. Valkoinen juusto muuttuu läpikuultavaksi geeliksi, jos on liian luirua lisää juustoa, liian paksua niin lisää ruokasoodaliuosta. Siinä.