Kirjoittaja Aihe: Hamppuselystys  (Luettu 18081 kertaa)

hoja

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Hamppuselystys
« Vastaus #15 : 19 Tammikuu, 2016, 11:16 »
Sen verran alkoi kiinnostamaan että taidanpa kokeilla kesällä maitoliimaa. Mulla on tuomiaihioita jotka on ropelleja, sahaan ne muotoonsa pistosahalla ja liimaan selkään vahvikkeeksi juuttisäkkikangasssuikaleen. Suuren ja Mahtavan Wikin mukaan maitoliimaa (tai kaseiiniliimaa) on käytetty puurakenteisten lentokoneiden liimaamiseen. Vedenkestävää vielä. Onkohan kukaan koskaan kokeillut jousiinsa tuota. Pistän raporttia sitten kesällä kokeesta.

heikki

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 10
    • Profiili
Vs: Hamppuselystys
« Vastaus #16 : 28 Tammikuu, 2016, 16:06 »
Maitoliiman käytöstä jousen teossa en osaa sanoa yhtikäs mittään, mutta jos sen keittely on niin helppoa kuin sanoit, niin kerroppa ihmeessä miten se tapahtuu. Aina oppi kiinnostaa.

hoja

  • Tulokas
  • *
  • Viestejä: 36
    • Profiili
Vs: Hamppuselystys
« Vastaus #17 : 28 Tammikuu, 2016, 16:53 »
Sen verran selvittelin asiaa että lentokoneliimana käytetty kaseiinipohjainen liima haurastuttaa puuta voimakkaan alkalisuutensa vuoksi joten jousiliimaksi en käyttäisi. Maitoliiman ongelma lienee laktoosi, jos on yhtään kosteutta niin alkaa homeet mellastamaan. Mutta resepti on seuraava:

Litra rasvatonta maitoa + kahvikupillinen etikkaa, lämmitä max 40 -asteiseksi. Maito juoksettuu. Erota kiinteä kaseiinijuusto esim. kahvisuodatinpaperin avulla. Kaavi lusikalla juusto lasiin, lisää kylmää vettä ja suodata uudelleen (pestään liiat hapot pois)

TAI

Voit käyttää suoraan rasvatonta raejuustoa. Tällä tein viime viikonloppuna koe-erän.

Tee kylläinen ruokasoodaliuos esim. ruokalusikallinen ruokasoodaa kahvikupilliseen vettä. Pohjalla pitää olla liukenematonta ruokasoodaa. Ota pinnalta 2 ruokalusikallista kirkasta liuosta juomalasiin ja lisää juustoa. Raejuustoa kului lähes koko purkki. Jätä mössö liukenemaan 1/2 tunniksi ja sekoita hyvin. Jos on paljon liukenematonta juustoa niin voi koittaa murskata juustoa tai helpoimmalla pääsee kun pistää kelmun päälle ja jääkaappiin ja jatkaa seuraavana päivänä.  Valkoinen juusto muuttuu läpikuultavaksi geeliksi, jos on liian luirua lisää juustoa, liian paksua niin lisää ruokasoodaliuosta. Siinä.