Kirjoittaja Aihe: Perinnejousiammunnan tulevaisuus  (Luettu 1257 kertaa)

Tuomo Reiniaho

  • Global Moderator
  • Harrastelija
  • *****
  • Viestejä: 146
    • Profiili
Perinnejousiammunnan tulevaisuus
« : 29 Joulukuu, 2015, 11:00 »
Mikä on perinnejousiammunnan tulevaisuus Suomessa ja maailmalla? Ruotsin foorumi on kuollut, Suomen kadonnut. Riittääkö tulevaisuudessa harrastajia?

Tietystä näkökulmasta katsoen perinteisen tyylinen (jenkkitermein "traditional") ammunta ja jouset ovat kasvattaneet suosiotaan. Suurin syy lienee internet ja sitä kautta syntyvä julkisuus. Moderni perinneammunta sinänsä on helppoa - lasikuituvahvisteiset lonkkarit ja vastaavat ovat halvimmillaan todella edullisia, jo satasella voi saada ammuttavan setin nuolineen kaikkineen.

Primijouset ja primiammunta on jo paljon vaativampaa, koska se alkaa materiaalin hankinnasta. Jousen tekeminen on oma taiteenlajinsa,  samoin nuolien tekeminen, sekä tietenkin ammunta perinteisellä jousella. Jousiammunta sinänsä on pieni laji ja perinneammunta hyvin marginaalista. Onko perinneammunta kuoleva laji vai onko sillä tulevaisuutta, muutenkin kuin vain muutaman kymmenen harrastajan ryhmän ulkopuolella?

Asiaa voi miettiä minkä tahansa muun perinteisen aseen näkökulmasta - vipukeihäs, keihäs, bola, linko, puhallisputki, tms. Aika vähän on perinnekeihästelijöitä tai perinnepuhallusputkeilijoita...


www.puujousi.fi
Puujousi - Historia, käyttö ja veistäminen