Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lehtis

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
16
Jouset / Vs: Bambu-vaahtera-ipe 40#@27"
« : 12 Tammikuu, 2016, 21:57 »
Siistin näköinen viulu siitä tuli.

17
Jouset / Vs: Bambu-Cumaru-(ex-Ipe)-Massaranduba LB
« : 11 Tammikuu, 2016, 20:26 »
Tuli sellainen söpö lyhytjousi mulle, eli n. 65,5" nokkiurien väli. Paunoja tavanomaiset vajaat 80 @ 28". Öljyä vaille valmis, eikä testattu ampumista vielä, kun jänne on venyttämättä.

18
Muut perinteiset aseet / Vs: Pellettijousi
« : 11 Tammikuu, 2016, 08:54 »
Taitaa ammunta perustua japonialaiseen tapaan jousen pyöräyttämiseen pokakäden ympäri, jolloin sormet ja poka "väistää" pelletin.

19
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 11 Tammikuu, 2016, 08:51 »
Aavistuksen olisi alalapa saanut olla koko matkalta jäykempi, sillä tilleriero on vain pari mm 20 cm päässä kahvoista. Olisi ehkä sanut olla toisen mokoman enemmän, mutta en viitsinyt enempää heikentää ylälapaa. Toivottavasti paikka pitää ja muoto säilyy, kunhan saan jänteen viriteltyä ja riittävästi laukauksia ammuttua.

20
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 10 Tammikuu, 2016, 18:50 »
Ennen testilaukauksia paunamittari näytti n. 78 lbs @ 28". Meinasin jo nokit keitellä irti ja lyhentää tuuman molemmista lavoista, jotta olisi saanut hiukan lisää puhtia, mutta annoin kumminkin olla. Öljyämisvaihe menossa ennen testilaukaukauksia, jotka toivon mukaan kestää... Paikattua oksakohtaa, jossa siis ennen paikkaa vuosilustot hiukan irvisteli, vähän pelkään, että pettää.

Kuvissa lehmänsarvea nuolen iskulevynä ja alalavan paikkakohta parista kulmasta sekä jousia puuvalmiina eri asennoissa.

21
Nuolet / Vs: Sulituksen koko
« : 09 Tammikuu, 2016, 20:52 »
Pitkä sulitus jarruttaa enemmän kuin lyhyt. Ideaalihan olisi, että nuolivarsi olisi optimaalinen jouseen ja sulat mahdollisimman pienet. Toisaalta isompi sulitus vakauttaa nuolen nopeammin ja varsinkin metsästyskärkisisssä on käytetty juuri noita pidempiä kompensoimaan leikkuriterän ohjaava vaikutus lentoon. Sulan pituudella voi pelata myös näennäisen jäykkyyslukeman kanssa. Karkeasti ottaen 5" sulitus antaa jopa 5 paunaa lisäjäykkyyttä verrattuna 4" sulitukseen. Itse käytän suhteellisen pitkiä nuolia vetopituuteen nähden ja niissä n. 5" sulitusta. Yleisin kokoluokka on 4-5".

22
Jouset / Vs: Bambu-Cumaru-(ex-Ipe)-Massaranduba LB
« : 09 Tammikuu, 2016, 11:00 »
Puhvelinsarvea nokkiaihioiksi liimattu.

23
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 09 Tammikuu, 2016, 10:59 »
Paikka näyttää pitävän ja jousi riistavaa´an mukaan reilut 75 lbs @ 28", joten tarkemmalla mittarilla lienee siinä 80 paunan nurkilla. Mittaan sitten paremmin, kun on sisäänajolaukaukset ammuttu. Liimasin lehmänsarvea nuolen iskulevyksi ja nyt olisi viimeistelyhionta edessä.

24
Jouset / Vs: Koivuselystetty katajajousi
« : 08 Tammikuu, 2016, 11:37 »
Komppaan Tuomoa, jätä kahvan lähiseutu hetkeksi rauhaan ja ota puuta pois tasaisesti johti kärkiä. Jänteelle vaan heti, kun jousi taipuu sen verran, että voit kuvitella jänteen suorana kuvaan.

25
Jouset / Vs: Bambu-Cumaru-(ex-Ipe)-Massaranduba LB
« : 07 Tammikuu, 2016, 19:43 »
Kun viimeisin Bambu-Ipe-Osage-aihio alkoi viime metreillä vaatia paikkauskokeilua ja jäi kuivumaan, otin tämän jousen taas työn alle...

Tämähän veti kavennusvaiheessa sen verran kieroon, ettei jännettä saanut päälle, kun kahvan pyöristi, vaan nurjahti nurin. Lyhensin kumpaakin lapaa 2,5 tuumaa ja keppi jäi vielä 67 tuumaiseksi, riittävä lonkkariksi. Kavensin päät kieroilun huomioiden viilaamalla toispuoleisesti ja suoristuihan aihio ihan hyvin. Sitten nopeaa viilailua ja tilleröintiä ja taitaa tästä jousi tulla. Kuvissa jousi on vielä karheana ja seuraavaksi liimaan sarvet päihin, niiden viilailu nokeiksi ja sitten viimeistely. Saattaa tulla noposa, jos kasassa kestää...

26
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 07 Tammikuu, 2016, 19:34 »
Ei mene näköjään yksikään jousi ilman kiukuttelua. Nyt alkoi alalavan puolelta heti feidin lähellä pienen oksan tienoilta syyt irvistellä osagevatsassa taivutellessa. Paikkauskokeiluna viilasin pinnan pois sen verran syvälle, ettei irvistelyä näkynyt ja liimasin osagesuikaleen päälle Titebond III:lla. Katsotaan, mitä se sanoo huomena tai viikonloppuna, kun vetää jänteelle...

Koska työintoa oli, otin nurin pyrkineen Bambu-Cumaru-Massaranduba-tekeleen uudelleen työn alle; kts. sen jousen build-a-long-säie.

27
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 06 Tammikuu, 2016, 18:15 »
Jousi alkaa valmistua, tilleröinti viimeistelyä vailla ja nokit viilattu muotoonsa.

28
Muovinokin etu on siinä, että se on helppo vaihtaa, jos rikkoutuu. Jos nuolesta vielä lähtee siisti säle irti, niin senkin voi liimata takaisin. Selfnokin korjaus on työläämpää, usein mahdotonta.

29
Jouset / Vs: Bambu-Ipe-Osage LB
« : 04 Tammikuu, 2016, 07:40 »
Tilleröinti edennyt normimittaiseen jänteeseen ilman ongelmia... kunhan malttaa olla hosumatta. Liimasin puhvelinsarvea nopealla epoksilla nokkiaihioiksi ja jätin huilaamaan yöksi.

30
Selfnokit eivät ole kiellettyjä, ei perinne- eikä pitkäjousiluokissa, kunhan ovat asiallisesti vahvistettuja. Punos (liimalla tms. vahvistettuna) ja/tai sarvi, kovapuu tms. liuska upotettuna nokkipäähän niin, että jänne ei vahingossakaan laukaistessa "halkaise" nuolta.

Sivuja: 1 [2] 3 4 5